موسسه حامی

موسسه حامی به منظور گسترش علوم انسانی به ویژه توسعه‌ی دانش مدیریت و حکمرانی در کشور از دانشجویان رشته‌های علوم انسانی جهت شرکت در دوره‌های فرصت مطالعاتی در حین دورهٔ دکترا حمایت مالی می‌نماید. هدف موسسه از اجرای این طرح ارتقای کیفیت تحقیقات محققان ایرانی در علوم انسانی می‌باشد. علاوه‌بر این، آشنایی با دست‌آوردهای جدید رشته های علوم انسانی در دانشگاه‌های برتر از دست‌آوردهای این برنامه خواهد بود. موسسه امیدوار است تا از این طریق به ارتقای سطح “آموزش” و “پژوهش” علوم انسانی در کشور کمک شود. هدف دیگر موسسه فراهم کردن فرصت برای محققان داخلی است تا بتوانند تحقیقات خود را به طور مشترک با اساتید و محققان طراز اول بین‌المللی پیش برده و بتوانند از ظرفیت‌های موجود در مراکز علمی دنیا جهت گسترش دانش مدیریت و حکمرانی در کشور استفاده نمایند.

مهلت ثبت نام

20

اردیبهشت

1403

مهلت ثبت نام اتمام یافته است

برگزیدۀ سال 1398

برندۀ کمک هزینۀ فرصت مطالعاتی

فلسفه علم

دانشگاه آزاد آمستردام

در بهمن‌ماه ۱۳۶۸ در همدان به دنیا آمدم، و از مدرسه سمپاد این شهر دیپلم ریاضی-فیزیک گرفتم. در مقطع کارشناسی در رشته تحلیل سیستم‌ها از دانشگاه صنعتی امیرکبیر فارغ‌التحصیل شدم و تجربه کار در این حوزه را نیز در کارنامه دارم. درحالی‌که می‌توانستم بدون آزمون در رشته‌ی‌ کارشناسی‌ام ادامه‌ی تحصیل دهم، به دلیل اهمیتِ مسائل بنیادین‌، رشته فلسفه‌علم را برای...

برگزیدۀ سال 1402

برندۀ کمک هزینۀ فرصت مطالعاتی

علوم شناختی

دانشگاه مونترال

سال ۱۳۷۲ در شهرستان اندیمشک واقع در استان خوزستان به دنیا آمدم. رشته ریاضی فیزیک انتخاب اول در دبیرستان بود که از انتخابم هیچ گاه پشیمان نشدم چرا که در طی سال ها متوجه شدم با رهیافت های رشته هایی با پایه ریاضی می توان مسائل اجتماعی را به شکلی موثر نظریه سازی نمود و برای آن ها راه حل...

برگزیدۀ سال 1398

برندۀ کمک هزینۀ فرصت مطالعاتی

فلسفه تحلیلی

دانشگاه اوپسالا

در دبیرستان در رشتۀ ریاضی فیزیک تحصیل می کردم؛ اما به‌تدریج علایق و دغدغه‌هایم تغییر کرد و به مسائل بنیادینی هم‌چون معنای زندگی و سرشت حقیقت معطوف شد. دغذغه‌ام برای یافتن پاسخ مبنایی‌ترین پرسش‌های زندگی من را بر آن داشت که به رشتۀ فلسفه جدی‌تر فکر کنم و آن را برای ادامۀ تحصیل در دانشگاه انتخاب کنم. دورۀ کارشناسی و...

برگزیدۀ سال 1398

برندۀ کمک هزینۀ فرصت مطالعاتی

اقتصاد

دانشگاه واسدای ژاپن

در سال ۱۳۶۹ در تبریز متولد شد و از مدرسه سمپاد این شهر دیپلم ریاضی‌فیزیک گرفت. با کسب مدال طلای کشوری المپیاد فیزیک، بدون کنکور در رشته مهندسی برق دانشگاه شریف پذیرفته شد. از همان اوایل دوران کارشناسی دغدغه‌هایی بزرگتر از مهندسی در سر داشت و این رشته او را قانع نمی‌کرد. فرمایشات اساتیدی چون دکتر محمدمهدی نایبی در مورد...

برگزیدۀ سال 1401

برندۀ کمک هزینۀ فرصت مطالعاتی

مدیریت

دانشگاه ماستریخت

در  تابستان سال 71 متولد شدم و مقاطع راهنمایی و دبیرستان را در مدارس سمپاد شهر همدان گذراندم. در سال 89 تحصیلات مقطع کارشناسی خود را در رشته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف شروع کردم. در دوران کارشناسی، با دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف که با همت والای استاد بزرگ، جناب آقای دکتر مشایخی، راه­اندازی شده بود، آشنا...

برگزیدۀ سال 1397

برندۀ کمک هزینۀ فرصت مطالعاتی

فلسفه

دانشگاه میامی

متولّد سال ١٣٦٨ در تهران است. پس از کسب مدال نقرۀ المپیاد کشوری کامپیوتر و مدال طلای المپیاد کشوری ریاضی در دورۀ دبیرستان، دانشجوی رشتۀ ریاضیات در دانشگاه صنعتی شریف شد. دربارۀ ریاضیات و نیز در مواجهات پراکنده‌ای که با علوم تجربی نیز داشت، از همان بدو امر مشخّصاً دل‌مشغول مبادی و مبانی معرفت‌شناختی و هستی‌شناختی بود. از این رو،...

دانشجویان مستعدی که در حین دورهٔ دکتری در رشته‌های علوم انسانی موفق به اخذ پذیرش برای شرکت در دوره‌های فرصت‌مطالعاتی از مراکز علمی پیشرو شده باشند، نیاز مالی داشته و در اخذ هزینه از برگزارکننده و یا سایر سازمان‌ها و نهادها موفق نشده باشند، می‌توانند برای دریافت «کمک هزینهٔ فرصت مطالعاتی حامی» اقدام نمایند.

کلیهٔ رشته‌های علوم انسانی و اجتماعی مورد حمایت موسسه حامی هستند. با این‌ وجود اولویت‌های موسسه برای اعطای «کمک هزینهٔ فرصت مطالعاتی حامی» به شرح ذیل می‌باشد:

  1. اولویت اول: سیاستگذاری، علوم ارتباطات، علوم سیاسی، علوم تربیتی
  2. اولویت دوم: حقوق، جامعه‌شناسی، مردم‌شناسی، مدیریت، فلسفه، ادبیات، تاریخ، روان‌شناسی
  3. اولویت سوم: اقتصاد، باستان‌شناسی، مطالعات اسلامی، الهیات، پژوهش هنر

متقاضیان درخواست خود را با تکمیل کردن فرم درخواست به دبیر کمیته علمی ارائه کرده و مدارک و مستندات خود را برای احراز صلاحیت دریافت کمک هزینهٔ سفر از طریق همان فرم ارسال نمایند. موسسه حامی به متقاضیان توصیه می‌کند علاوه بر فرم درخواست، هر مدرکی را که در متقاعد کردن کمیته علمی مفید می‌دانند به کمیته ارسال نمایند. جهت سهولت درخواست متقاضیان، کپی و فایل تصویری مدارک نیز در مرحله بررسی کفایت می‎کند اما در صورت اعطای کمک هزینه سفر، اصل مدارک نیز پیش از پرداخت هزینه، بررسی و تطبیق داده خواهد شد.

مدارک مورد نیاز به شرح زیر می‌باشد (تصمیم گیری بر مبنای ارزیابی کلیه مدارک بوده و عدم وجود یکی از مدارک موجب عدم بررسی نمی‌شود. با این وجود توصیه می‌شود تا حد امکان موارد ذکر شده تکمیل شود.):

  • نامهٔ رسمی از استاد و دانشگاه میزبان مبنی بر دورهٔ تحقیقاتی حداقل به مدت ۶ ماه
  • پیشنهاد پژوهشی (research proposal) این مورد در انتخاب کمیتهٔ علمی بسیار راهگشاست.
  • شرح سوابق تحصیلی، شغلی و غیره (Resume)
  • کارنامه تحصیلی همه مقاطع تحصیلی دانشگاهی
  • معرفی نامه از سوی استاد راهنمای فعلی و حداقل یک استاد و متخصص رشته مربوطه (اصل معرفی‌نامه ها باید مستقیماً توسط اساتید به آدرس info@haamee.org ارسال شوند.)
  • مقالات و نمونه فعالیت‌های علمی پژوهشی
  • مدارک و مستندات مبنی بر پیشرو و مناسب بودن دانشگاه و استاد میزبان برای فرصت مطالعاتی

توجه: با عنایت به این که تسلط به زبان انگلیسی (و یا زبان رایج در برنامه) شرط ضروری برای بهره برداری از شرکت در این دوره‌ها است، اعطای بورس تنها پس از موفقیت در آزمون‌های معتبر زبان انگلیسی امکان‌پذیر خواهد بود.

بدیهی است که برای بهره‌مندی از دورهٔ فوق، تسلط به زبان انگلیسی از شروط لازم است. به همین جهت ارائه‌ی مدرک تسلط به زبان ضروری است.

  • حداقل نمره از تافل ۹۴
  • حداقل نمره از آیلتس ۷
  • یا نمرهٔ معادل از امتحانات زبان تخصصی دیگر

علاوه‌ بر این، بخشی از مصاحبه قبل از انتخاب نهایی به زبان انگلیسی انجام خواهد شد تا توانایی انجام محاوره آزموده شود.

بدیهی است که نمره زبان انگلیسی برای برنامه‌هایی است که به زبان انگلیسی هستند. برای برنامه‌هایی با زبان­‌های دیگر (به غیر از زبان انگلیسی)، مدرکِ همان زبان مورد نیاز است.

هر سال طی چهار نوبت به درخواست‌های رسیده برای دریافت «کمک هزینهٔ فرصت مطالعاتی حامی» رسیدگی می‌شود:

  • ۱۵ اردیبهشت
  • ۱۵ مرداد
  • ۱۵ آبان
  • ۱۵ بهمن

با توجه به این که کمیتهٔ علمی بلافاصله پس از تاریخ ذکر شده تشکیل جلسه داده و از بین درخواست‌های رسیده برگزیدگان را انتخاب و اعلام می‌کند، امکان بررسی درخواست‌هایی که بعد از مهلت فوق دریافت شوند به هیچ عنوان میسر نیست. هم‌چنین پیش از فرارسیدن موعد مقرر، بررسی جداگانه پرونده‌ها امکان‌پذیر نمی‌باشد.

کمیتهٔ علمی بعد از دریافت درخواست متقاضیان در زمان‌های تعیین شده، بررسی درخواست‌های سفر را آغاز نموده و نهایتاً ظرف دو هفته نتیجه را اعلام می‌نماید. این نتایج پیشاپیش به تایید هیئت مدیره می‌رسند. مهم‌ترین ملاک‌های بررسی موارد زیر هستند:

  • نیاز کشور به این رشته و مفید بودن آن برای آینده کشور
  • قابلیت‌ها و پشتکار متقاضی برای انجام تحقیق در دورهٔ فرصت مطالعاتی
  • معتبر و پیشرو بودن دانشگاه برگزار کننده‌ی آن
  • معتبر و پیشرو بودن استاد میزبان
  • موجودی منابع مالی موسسه

به موازات اهمیت رشته، قابلیت متقاضی در استفاده از این سفر از طریق مجموع سوابق ارائه شده بررسی می‌شود. به علاوه، پیشرو و معتبر بودن دانشگاه در حوزه درخواستی متقاضی نیز بررسی می‌شود.

همان‌طور که ذکر گردید، هدف صندوق از اعطای این کمک هزینه، ارتقای سطح علوم انسانی در کشور و کمک به پژوهشگران داخلی جهت ارتقای کیفی تحقیقات می‌باشد. علاوه‌براین ترویج دستاوردهای محققین نیز مورد نظر می‌باشد. از این رو متقاضیان علاوه‌ بر متعهد شدن به بازگشت به کشور، متعهد به اجرای موارد زیر می‌باشند:

  1. تهیه گزارش مختصری از فرصت مطالعاتی که تا ۲ هفته بعد از بازگشت باید به کمیته‌ی علمی ارسال شود. این گزارش باید شامل موارد زیر باشد:
    • معرفی اجمالی دانشگاه و استاد میزبان
    • ارائه مقالهٔ تحقیقاتی که در این مدت پیش رفته است.
    • ارزیابی از کیفیت استاد، دانشگاه و رشته به گونه‌ای که مدیران موسسه بتوانند تصمیم بگیرند که آیا برای سال‌های آینده از شرکت در چنین فرصت مطالعاتی‌ای حمایت شود یا خیر
  2. تهیهٔ‌ گزارش مختصری برای ارائه‌ در وبسایت و سایر پایگاه‌های تبلیغاتی موسسه که شامل خلاصه‌‌ای از این سفر به همراه مستندات باشد.
  3. برگزاری یک سمینار و یا کارگاه آموزشی رایگان در دانشگاه‌ها و یا مراکز علمی-پژوهشی کشور به منظور انتقال تجربیات و آموخته‌های دوره
  4. هم‌چنین پژوهش‌گر متعهد می‌شود که در کلیه نتایج پژوهشی منتج شده از این دوره فرصت مطالعاتی، نام موسسهٔ حامی علوم انسانی را به عنوان حمایت‌گر مالی ذکر نماید.

علاوه بر این موارد، متقاضیان متعهد می‌شوند که حداقل تا یک سال پس از اتمام فرصت مطالعاتی در ایران حضور داشته باشند. بدین منظور لازم است که به میزان دو برابر مبلغ کمک هزینه، سفته نزد نماینده حقوقی حامی به ودیعه بگذارند. این سفته‌ها به عنوان تضمینی جهت بازگشت متقاضی به کشور در موعد مقرر عمل می‌نماید و از لحاظ حقوقی الزام آور است. در صورت عدم مراجعت داوطلب در موعد مقرر، این تضامین می‌تواند به محاکم قضایی ارائه شود. در صورت مراجعت متقاضی در موعد مقرر، تا پایان مدت تعهد حضور در کشور، این تضامین نزد نماینده حقوقی حامی به امانت باقی خواهد ماند و پس از ایفای تعهد متقاضی به وی مسترد می گردد.

کمک هزینه‌ی سفر* بعد از قبولی درخواست و بعد از نهایی شدن سفر (دریافت ویزا و بلیط) طی دو بخش به متقاضی پرداخت می‌شود:

  • در بخش اول تا سقف 6300 دلار برای مدت ۶ ماه
  • در بخش دوم، 700 دلار (معادل ۱۰ درصد از مجموع 7 هزار دلار) در اختیار موسسه باقی می‌ماند تا متقاضی به کشور بازگشته و تعهدات ذکر شده در بخش قبل را به طور کامل (به استثنای حضور یکساله در کشور) ایفا نماید. بعد از ایفای کامل تعهدات، این مبلغ به متقاضی اعطا خواهد شد.

توجه*: میزان کمک هزینه‌ بر اساس تخمین دانشگاه از هزینه‌های زندگی در شهر مورد نظر محاسبه می‌گردد.

  • در مواردی خاص ممکن است با درخواست متقاضی جهت تمدید کمک هزینه برای ۶ ماه دوم فرصت مطالعاتی موافقت شود. برای تمدید، متقاضی باید ۲ ماه پیش از اتمام دوره اول، گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای خود در دوره اول، تهیه کرده و به همراه درخواست تمدید به آدرس ایمیل موسسه ارسال نماید تا در دست بررسی قرار گیرد.
  • در صورت تایید دورهٔ ۶ ماهه توسط استاد راهنمای داخل و استاد میزبان خارج و تایید هیئت مدیره حامی، در مرحلهٔ دوم تا سقف ۴،۵۰۰ دلار دیگر برای ۶ ماه دیگر بورسیه اعطا می‌شود. بدیهی است که پرداخت بخش دوم منوط به موجود بودن منابع کافی در موسسه بوده و اعطای کمک هزینه شش ماهه اول، هیچ تعهدی برای موسسه مبنی بر پرداخت کمک هزینه شش ماهه دوم ایجاد نخواهد کرد.

متن کامل آیین نامه کمک هزینه فرصت مطالعاتی موسسه حامی را می توانید از اینجا دانلود کنید.

راهنمای تدوین و ارسال توصیه نامه فرصت مطالعاتی حامی را می توانید از اینجا دانلود کنید.

مهلت ثبت نام

20

اردیبهشت

1403

مهلت ثبت نام اتمام یافته است