موسسه حامی

فاطمه نیلی

رشتۀ مدیریت

در دانشگاه ماستریخت

در  تابستان سال 71 متولد شدم و مقاطع راهنمایی و دبیرستان را در مدارس سمپاد شهر همدان گذراندم. در سال 89 تحصیلات مقطع کارشناسی خود را در رشته مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی شریف شروع کردم. در دوران کارشناسی، با دانشکده مدیریت و اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف که با همت والای استاد بزرگ، جناب آقای دکتر مشایخی، راه­اندازی شده بود، آشنا شدم. در همان دوران، با اطلاع از ماموریت این دانشکده که پاسخ به نیازهای مدیریتی کشور از طریق جذب استعدادهای برتر و تربیت مدیران آینده کشور بود، در برخی دروس ارائه شده در دانشکده مدیریت شرکت می­­کردم و این آغاز یک تغییر بزرگ در مسیر زندگی من بود، گویی ابعادی در درونم بود که پیش از این، بستری برای بروز و ظهور آن نیافته بودم. بنابراین مصمم شدم برای ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد، رشته MBA را در این دانشکده انتخاب کنم و در سال 93 پس از گذراندن مصاحبه ورودی، در این رشته در دانشگاه صنعتی شریف پذیرفته شدم.

دوره MBA یکی از مهم­ترین و اثرگذارترین مقاطع تحصیلی من بود. در آن دوران، به انجام پروژه­های متنوعی برای شناخت و حل مسائل واقعی دنیای کسب­‌وکار پرداختم: از تدوین برنامه­های استراتژیک گرفته تا تحلیل موردکاوی‌­های رفتاری در سازمان­ها. آنچه بیشتر از همه برایم جذاب بود، درک مفاهیم علوم رفتاری در سازمان­ها و به طور ویژه بررسی نقش رهبران سازمانی در ارتقای انگیزه­های درونی، مسئولیت‌­پذیری، تلاش و همدلی افراد در سازمان­ها بود. علاوه بر تحقیق و مطالعه بیشتر در این زمینه­ها، به عنوان عضوی از یک تیم مشاوره مدیریت در یکی از سازمان­های ایرانی، در پروژه­های مختلف، ردپای این موضوعات را همچنان جستجو می­کردم. این سوال همواره برایم مطرح بود که چگونه می­توان از طریق تقویت انگیزه‌­ها و رفتارهای اصیل، واقعی، متعهدانه و مسئولانه رهبران و اعضای سازمان­ها، در بهبود شرایط کسب­‌وکارها و توسعه کشور اثرگذار بود؟ بنابراین، تصمیم گرفتم به مطالعات عمیق­تر در این زمینه بپردازم و خوشبختانه با لطف الهی، موفق شدم در سال 97 به دوره دکترای رشته مدیریت دانشگاه صنعتی شریف ورود پیدا کنم و زیر نظر اساتید محترم راهنما، جناب آقای دکتر علوی و جناب آقای دکتر آراستی، تحقیق دکتری خود را شروع کردم. با توجه به نقش مهم تیم­های استارت­آپی در توسعه اقتصادی کشور، با تمرکز بر موضوع اصالت و رهبری اصیل در این تیم­ها، در رساله دکتری خود، در حال تحقیق در مورد نقش رهبری اصیل در فعال­سازی مکانیزم­های تیمی موثر بر تقویت نوآوری در تیم­های استارت­آپی هستم.

به منظور کسب تجارب علمی و حرفه­ای، هم اکنون زیر نظر یکی از محققین پیشرو در حوزه تحقیقاتی رفتار سازمانی و کار تیمی در دانشگاه ماستریخت هلند در حال گذراندن دوره فرصت مطالعاتی هستم. از تمامی خیرین بزرگوار و مدیران محترم موسسه حامی علوم انسانی صمیمانه سپاسگزارم که با حمایت­های بی­دریغ، امکان گذراندن دوره فرصت مطالعاتی را برای بنده فراهم کرده­اند. خوشحالم که به عنوان تنها پژوهشگر ایرانی در حوزه تحقیقاتی رفتار سازمانی در آن دانشگاه، با این همکاری مشترک، توانستم در جهت معرفی جایگاه علمی ایران در رشته مدیریت، موثر باشم. عمیقاً علاقه­‌مندم آموخته­‌هایی که طی این دوره از تعاملات و تحقیقات مشترک با محققین بین المللی و همچنین شرکت در سمینارها و کنفرانس­ها کسب خواهم کرد را جهت ارتقای آموزش و تحقیق در حوزه مدیریت در کشور به کار گیرم و نقشی هر چند کوچک در مسیر رشد و شکوفایی علوم انسانی در کشور ایران داشته باشم.

فاطمه نیلی

رشتۀ مدیریت

در دانشگاه ماستریخت